Nieuwe reeks NBKS / De Pont kunstenaarsgesprekken

 

In 2003 zijn de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting en het museum voor hedendaagse kunst De Pont gestart met een bijzondere serie gesprekken met Brabantse kunstenaars. Na het succes van deze eerste serie, hebben de NBKS en De Pont besloten om ook dit seizoen weer een nieuwe reeks kunstenaarsgesprekken te organiseren. Alex de Vries, publicist en voormalig directeur van de academie in Den Bosch, praat tijdens deze nieuwe serie met bijzondere kunstenaars over hun werk, visie en ervaringen binnen de kunst.

 

Doel van deze bijeenkomsten is om een breed publiek van ge´nteresseerden nader kennis te laten maken met actuele onderwerpen uit de beeldende kunst en met het potentieel van Brabant op dit

gebied in het bijzonder. Het publiek krijgt tijdens het gesprek zelf ook volop de kans om vragen te stellen aan de kunstenaar, waardoor een levendige dialoog ontstaat.

 

Het publiek kon eerder dit jaar al genieten van gesprekken met de kunstenaars Sander van Deurzen, Rob Moonen, Jan Hein van Melis, Sef Peeters, Herman Kuijer en Margriet Kemper.

De komende maanden zijn Joost Conijn, Loek Grootjans, Peter van de Locht, John K÷rmeling en Ans Verdijk te gast in het auditorium van museum de Pont. In deze 'dossier'-folder krijg je al vast een voorproefje van wat je tijdens de verschillende gesprekken te wachten staat...