Beugen, mei 2009

Beste vrienden, bekenden en anderen.

Luister:
In de voormalige dependance van De Nederlandsche Bank gelegen tegenover Lux in de binnenstad van Nijmegen is het Centrum Beeldende Kunst Nijmegen gevestigd. Via smalle degelijke trappen daalt U af in het diepste van het gebouw, in de crypte naar de Kluis van De Nederlandsche Bank.

De Kluis zwaar, diep, beladen met de sfeer van de kostbaarheden die lange tijd daarin opgeborgen waren. Het is een rechthoekige ruimte die wordt afgesloten met een zware traliedeur. Deze kluis is omringd door een smalle loopruimte. Je wordt bespied door spiegels die schuin aan het einde van de gang geplaatst zijn. Je voelt de veiligheid, de geborgenheid, het drama.

In de ondergrondse kluis zal een maand, van 17 mei tot en met 14 juni 2009, achter de geopende traliedeur een Cry-sis Kapel zijn. De beurzen, de aandelen, de obligaties zijn gekelderd, het spelelement is ten einde. Het beeld “Gamble Victory” siert de Cry-sis Kapel in de Kluis.

Ik ( Ans Verdijk, uitgenodigd door curator en beeldend kunstenaar Bart Drost ) nodig U uit om in deze drijvende speelplaats, stil te staan in overweging en het detail van genot en het grote drama van het moment tot U te nemen.

Ik ( Ans Verdijk ) nodig U uit om 17 mei om 15.00 uur aanwezig te zijn bij de officiële openstelling van de Cry-sis Kapel.

Anne Indenkleef, een diepte Pater, zal U een overweging mee geven voordat u de Cry-sis Kapel kunt betreden. Tijdens de overweging van Anne Indenkleef, zal Ans Verdijk het spel aan gaan met haar tekeningen die zijn ontstaan tijdens het werkproces aan het beeld ‘Gamble Victory’.

Er zal wat te drinken en te eten zijn.

De Cry-sis Kapel zal 17 mei rond 17.00 uur gesloten worden. Wanneer U een persoonlijke rondleiding wenst in de Cry-sis Kapel,
bel Ans Verdijk: 0485-362618

Wees Welkom

Ans Verdijk